Healthy γιουβέτσι με κοτόπουλο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μεταφέρουμε το κοτόπουλο.
- Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα σε όλες τις πλευρές του.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Λιώνουμε το σκόρδο με την πλαϊνή πλευρά ενός μαχαιριού, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανθότυρο και πιπέρι.
Δείτε επίσης:
- Τρόφιμα που βελτιώνουν την εμφάνιση
- Thermos cups: Απολαύστε τον καφέ σας προστατεύοντας το περιβάλλον
- Easy prep meals: Υγιεινά γεύματα σε ελάχιστο χρόνο
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
πηγή: AkisPetretzikis