Γλυκό του κουταλιού: Την συνταγή για παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού με σταφύλι μας παρουσιάζει ο DuckGuyCooks ένα νέο κανάλι μαγειρικής στο ελληνικό Youtube.
Δείτε το παρακάτω βίντεο καθώς και την συνταγή που ακολουθεί για να φτιάξετε και εσείς το δικό σας γλυκό του κουταλιού στο σπίτι.
Συνταγή:
-1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσι, ξεπλένουμε καλά.
-Βγάζουμε τα σταφύλια από το κοτσάνι
-Ξεπλένουμε ξανά.
-Βάζουμε τα σταφύλια σε μια κατσαρόλα.
-Προσθέστε 250 γρ καστανή ζάχαρη, 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη και 250-300 ml νερό
– Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
-Προσθέστε φλούδες(peels) λεμονιού ή μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού στο τέλος του μαγειρέματος.
-Προσθέστε χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι ή ολόκληρο αν δεν είναι αρκετά ζουμερό. – Σιγοβράζουμε μέχρι τα σταφύλια να αρχίσουν να γίνονται διάφανα.
-Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί όλο το βράδυ.
-Το σιγοβράζουμε ξανά την επόμενη μέρα όσο πιο σιγά γίνεται μέχρι να πήξει λίγο το σιρόπι (Θέλετε να είναι ρευστό αλλά όχι πολύ ρευστό)
-Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο βάζο αποστειρωμένο.
-Μπορείτε να το φάτε με ένα κουτάλι μόνο του ή να το χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη σε βάφλες, τηγανίτες, γιαούρτι.
Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε μια μεσαία κατσαρόλα για αυτή τη συνταγή γιατί μια πιο φαρδιά κατσαρόλα θα κάνει το νερό να εξατμιστεί νωρίτερα και ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό.
Δείτε επίσης:
- Πανεύκολο ατομικό μωσαϊκό με 4 υλικά!
- Εύκολα σπιτικά κρουασάν χωρίς μίξερ!
- Γεμιστά στο φούρνο με πατάτες
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!