Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
32.2 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
- Advertisement -spot_img

Φαρφάλες με λουκάνικα πράσου & μοτσαρέλα

Φαρφάλες με λουκάνικα πράσου & μοτσαρέλα

Ο Γιάννης Λουκάκος, γνωστός σεφ και λάτρης της καλής κουζίνας, μας προσφέρει μια νόστιμη συνταγή με φαρφάλες, λουκάνικα πράσου και μοτσαρέλα που θα κατακτήσει τις γευστικές μας αισθήσεις. Αυτό το πιάτο είναι μια απόλαυση για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, με την αρωματική γεύση των λουκανικού πράσου να συνδυάζεται τέλεια με την κρεμώδη μοτσαρέλα. Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες του Γιάννη Λουκάκου για να δημιουργήσετε αυτήν την απολαυστική συνταγή στην άνεση του σπιτιού σας και απολαύστε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρωματικές νότες.

ΥΛΙΚΑ
Για τις φαρφάλες με λουκάνικα πράσου

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λουκάνικο πράσου, σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 60 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • μπούκοβο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις φαρφάλες με λουκάνικα πράσου

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε μέχρι το λουκάνικο να πάρει έντονο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρούμε το λουκάνικο σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
  3. Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο για 1 λεπτό περίπου.
  4. Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό.
  5. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον ζωμό, τις φαρφάλες, το λουκάνικο που έχουμε σοτάρει και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά και να επικαλυφθούν από τη σάλτσα.
  6. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το πιπέρι, τη μισή μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

 

 

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

 

πηγή: YiannisLucacos

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Εύκολος κορμός σοκολάτας

Εύκολος κορμός σοκολάτας Το πιο δροσερό, καλοκαιρινό και λαχταριστό γλυκό μπορεί να είναι έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά! Εύκολος κορμός σοκολάτας για να ξετρελάνει μικρούς και...

Εύκολη Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια

Εύκολη Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια Φτιάξτε νόστιμο σπιτικό παγωτό βανίλια με λίγα μόνο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή! Υλικά: 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (πλήρης) 1 φλιτζάνι...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις