Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο ολόκληρο που να μπορεί να αντισταθεί στη μυρωδιά ενός μπισκότου κανέλας!
Τα πιο αρωματικά μπισκότα που θα φτιάξεις ποτέ, ιδανικά για σνακ ή για να καταπολεμήσεις αυτή τη λιγουρίτσα μετά το μεσημεριανό φαγητό!
Δες παρακάτω πως μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα
Υλικά
- 650 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι νερού γάλα ή χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι λάδι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Πως να τα φτιάξεις:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι ή το γάλα. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια του μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε σε αυτό την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα με το χυμό ή το γάλα και το αλεύρι με το baking powder.
Πλάθουμε το μείγμα σε πλεξούδες ή φτιάχνουμε τα μπισκότα μας με κουπάτ και τα ψήνουμε σε ταψί στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Καλό θα ήταν να στρώσουμε μια λαδόκολλα στο ταψί ώστε να μην μας κολλήσουν τα μπισκότα!
Πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη, για να είναι τα μπισκότα μας ακόμη πιο τραγανά και γευστικά!