Σπιτικό, λαχταριστό και γρήγορο club sandwich…Ένα σνακ για όλες τις ώρες και όλη την οικογένεια και με ένα κλικ δε θα χρειαστεί να το παραγγείλετε ποτέ ξανά!
Υλικά
Για το άλειμμα μουστάρδας:
50 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ.μουστάρδα
Για τα scrambled eggs
2αυγά
2κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
50 mlγάλα
q.s.αλάτι
q.s.πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
q.s.λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για το club sandwich
3 ψωμί σε φέτες με 5 δημητριακά ολικής
100 γρ.απάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
50 γρ.καπνιστό τυρί
4 φύλλα μαρουλιού baby gem
4 φέτες ντομάτα
Για το σερβίρισμα
200 γρ.πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
Για το κλαμπ σάντουιτς και το άλειμμα μουστάρδας
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω το ψωμί σε φέτες.
Δίπλα τοποθετούμε τις φέτες από το απάκι και πάνω απ’ αυτές τις φέτες από το καπνιστό τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C, στον αέρα, για 4΄ – 5΄ ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να φρυγανιστούν ελαφρά οι φέτες του ψωμιού.
Βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μουστάρδα.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το άλειμμα.
Tip: Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία, μόλις μαλακώσει το βούτυρο από το ανακάτεμα με το κουτάλι, συνεχίζουμε το χτύπημα με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
Για τα scrambled eggs
Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στο ζεστό τηγάνι και το απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα, ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να στερεοποιηθεί το αυγό.
Tip: Το μυστικό για να φτιάξουμε σωστά scrambled eggs είναι να σταματήσουμε το μαγείρεμα των αβγών λίγο πριν σφίξει όλο το υγρό μέρος τους, έτσι ώστε να είναι ελαφρά ζουμερά, όταν τα σερβίρουμε.
Για το κλαμπ σάντουιτς και το σερβίρισμα
Για να φτιάξουμε το κλαμπ σάντουιτς, αλείφουμε με το άλειμμα μουστάρδας μία από τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Τοποθετούμε επάνω στη φέτα ψωμιού που αλείψαμε 2 φύλλα μαρουλιού baby gem, 2 φέτες ντομάτας και το απάκι με το λιωμένο καπνιστό τυρί.
Αλείφουμε με το άλειμμα μουστάρδας και τις δύο πλευρές μίας ακόμα φέτας ψωμιού και την τοποθετούμε πάνω από το λιωμένο τυρί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα λαχανικά και το απάκι με το λιωμένο τυρί και βάζουμε από πάνω τα scrambled eggs.
Αλείφουμε με λίγο ακόμα άλειμμα μουστάρδας την τελευταία φέτα ψωμιού και καλύπτουμε τo κλαμπ σάντουιτς.
Καρφώνουμε 4 μακριές οδοντογλυφίδες στο σάντουιτς σε σταυρό και με ένα πριονωτό μαχαίρι κάνουμε 2 τομές, τοποθετώντας το μαχαίρι από γωνία σε γωνία κάθε φορά.
Τοποθετούμε το κλαμπ σάντουιτς σε μεγάλο πιάτο και σερβίρουμε μαζί με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.
Σχετικά άρθρα:
- Χοιρινές λαιμού a la creme με country style πατάτες
- Πεντανόστιμο γαλακτοπούρεκο από τον Άκη Πετρετζίκη!
- Βελουτέ πράσου με βουτυράτα κρουτόν
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
Πηγή: PanosIoannidis