Aφράτα Pancakes
Η απόλαυση των αφράτων pancakes είναι μοναδική. Στο σήμερα άρθρο, σας παρουσιάζουμε μια εκπληκτική συνταγή από τον γνωστό σεφ Γιάννη Λουκάκο.
Αυτά τα pancakes είναι τόσο αφράτα που λιώνουν στο στόμα, ενώ η αρωματική τους γεύση θα σας ενθουσιάσει.
Ανακαλύψτε τα μυστικά της συνταγής και προετοιμαστείτε για ένα πρωινό γεμάτο γεύσεις και χαρά!
ΥΛΙΚΑ
- 240 γρ. αλεύρι μαλακό
- 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 3 γρ. μαγειρική σόδα
- 45 γρ. ζάχαρη
- 6 γρ. αλάτι
- 85 γρ. αυγό
- 375 γρ. γάλα
- 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- βούτυρο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη των pancakes
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τα αβγά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να μην έχουμε σβώλους.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε. Περνάμε το μείγμα από σινουά ή λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
Tip :
Μπορούμε να κάνουμε gingerbread pancake προσθέτοντας κανέλα, τζίντζερ και γαρύφαλλο σε σκόνη.
Δείτε επίσης:
- Movie night στο σπίτι: Το τέλειο ραντεβού
- Ψυχολογία: Πώς η ευεξία του μυαλού επηρεάζει την εμφάνισή μας
- Ενυδάτωση χειλιών: Φυσικά προϊόντα για DIY περιποίηση
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης