Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
18.1 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025

Οι πιο εύκολες κρέπες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Κρέπες! Το ιδανικό φαγητό που μπορεί εύκολα να μετατραπεί τόσο σε κυρίως γεύμα όσο και σε επιδόρπιο!

Με την πιο απλή και εύκολη προετοιμασία, έχεις σε ελάχιστο χρόνο έτοιμες τις λαχταριστές κρέπες σου για να τις γεμίσεις με οποιοδήποτε υλικό επιθυμείς και αν τις απολαύσεις είτε στη γλυκιά είτε στην αλμυρή εκδοχή τους!

Υλικά Συνταγής

  • 2 αυγά θερμοκρασίας δωματίου
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
  • λίγο βούτυρο (για το ψήσιμο)
  • Για το σερβιρισμα
  • φρέσκα φρούτα εποχής
  • μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
  • ζαμπόν και τυρί
  • ή ότι άλλο σας αρέσει

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά για τις κρέπες να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.

Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε όταν ξεκολλάει η κρέπα. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε την κρέπα σε πιάτο. Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και φτιάχνουμε αλμυρές κρέπες (γεμίζουμε με ζαμπόν και τυρί κτλ) ή γλυκές κρέπες με σοκολάτα, ή με μέλι και φρούτα.

Μυστικά επιτυχίας για τις καλύτερες κρέπες

-Λιώνετε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει.

-Όταν φτιάχνουµε µείγµατα για χυλούς (π.χ.κρέπες, pancakes) φροντίζουµε το βούτυρο που θα χρησιµοποιήσουµε να είναι κρύο, όταν το προσθέτουµε στο αλεύρι. Με αυτό το μυστικό, που μπορεί να φαίνεται μικρό, καταφέρνουμε να μη σβολιάζει ποτέ ο χυλός.

-Για πιο βελούδινο και λείο χυλό για κρέπες µπορούµε, αφού ετοιµάσουµε το αραιό µείγµα, να το σουρώσουµε σε σήτα. Μπορούμε όμως, και να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι νωρίτερα.

-Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσετε πολύ γρήγορα οι κρέπες θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.

-Αν θέλετε αρωματικές γλυκές κρέπες μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε λίγη βανίλια.

Πηγή: www.argiro.gr

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις