Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
16.5 C
Athens

HOT LINKS:  .: BODY    .: FACE     .: HAIR     .: NAILS     .: BEAUTY CORNER 

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
- Advertisement -spot_img

Λαχταριστά κιμαδοπιτάκια από τον Άκη Πετρετζίκη!

Ο Άκης Πετρετζίκης έκανε άλλη μια φορά το ”θαύμα” του παραχωρώντας μας την πιο τέλεια συνταγή για κιμαδοπιτάκια!

Συστατικά

  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 κύβο κότας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 650 γρ. ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
  • 2 κρόκους
  • 1 κ.σ. νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και τη ζάχαρη.
  • Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία κουτάλα, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα, τον κύβο, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει ο κύβος.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι.
  • Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει η γέμιση.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα δύο φύλλα κουρού στον πάγκο εργασίας μας.
  • Με έναν πλάστη περνάμε απαλά τα φύλλα για να ισιώσουν.
  • Με ένα κουπ-πατ ή ένα πιατάκι 10 εκ. κόβουμε 9 μικρά ζυμαράκια από κάθε φύλλο.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο από κάθε ζυμάρι.
  • Αλείφουμε γύρω-γύρω την κάθε ζύμη με τους κρόκους αραιωμένους σε 1 κ.σ. νερό και κλείνουμε ώστε να σχηματίσουμε τα πιτάκια.
  • Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να τα σφραγίσουμε και να μην φύγει η γέμιση.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα πιτάκια.
  • Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ταψάκια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Πηγή: https://akispetretzikis.com/

- Advertisement -spot_img

Σχετικές αναρτήσεις

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Συνταγή για Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο   Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα που...

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα

Εύκολη Συνταγή για Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα Η μακαρονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη, και το...
- Advertisement -spot_img

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Αναρτήσεις