Σκορδόψωμα με φέτα
Ανακαλύψτε τη μοναδική συνταγή του σκορδόψωμου με φέτα από τον γνωστό σεφ Γιάννη Λουκάκο. Με απλά υλικά και εύκολα βήματα, ο Γιάννης Λουκάκος μας καθοδηγεί για να δημιουργήσουμε ένα πιάτο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια συναρπαστική συνταγή, υπογεγραμμένη από τον Γιάννη Λουκάκο.
ΥΛΙΚΑ
- 12 τεμ. σφολιάτα κομμένη 10*15εκ.
- 420 γρ. γέμιση
- αυγό χτυπημένο
- σουσάμι άψητο
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και την τοποθετούμε επάνω στον αλευρωμένο πάγκο. Ανοίγουμε το ζυμάρι πιέζοντας με τα δάχτυλά μας και προσπαθώντας να δώσουμε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε διαστάσεις 32*28εκ.
- Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να μαλακώσει ελαφρώς το σκόρδο. Διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το σκορδοβούτυρο σε όλη την επιφάνεια από το ζυμάρι και αφήνουμε μία μικρή ποσότητα για το ταψί.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 8 λωρίδες των 4εκ.
- Τυλίγουμε σηκώνοντας την πλευρά που βρίσκεται μπροστά μας και προς τα έξω δίνοντας ένα σχήμα ρολού, φροντίζοντας να κρατάμε τη μία πλευρά ίσια έτσι ώστε από την άλλη πλευρά να σχηματίζεται ένα σπιράλ που θα προεξέχει.
- Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο σκορδοβούτυρο ένα ταψί διαστάσεων 20*30*7 εκ. και τοποθετούμε τα ρολά με την ίσια πλευρά προς τα κάτω, αφήνοντας 1 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
- Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε τα ρολά να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους, για 45 λεπτά περίπου. Για να φουσκώσουν πιο γρήγορα μπορούμε να τα βάλουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 45°C χωρίς αέρα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά μεταξύ τους.
- Με ένα πινέλο και με απαλές κινήσεις αλείφουμε τα ρολά με το μείγμα του αυγού, προσέχοντας να μην τα πιέσουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C, στον αέρα, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να έχουν εσωτερική θερμοκρασία 90-95°C για περίπου 20 με 25 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
https://youtu.be/oufibAcWpGE
Δείτε επίσης:
- 3 Καλοκαιρινά Ροφήματα με Λίγες Θερμίδες
- Μαγιό 2023: Ποιο να επιλέξεις σύμφωνα με το σωματότυπό σου
- Περιποίηση ποδιών: Λύσεις για ανακούφιση από την κούραση
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!