Οι παπαρδέλες είναι η ιταλική εκδοχή της μακρόστενης χυλοπίτας και προέρχεται από το ρήμα “pappare”, που σημαίνει τρώω κάτι με πολλή όρεξη…Ήρθε η ώρα για μια παραλλαγή της μπολονέζ: μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με κιμά από φρέσκα λουκάνικα και μυζήθρα!
ΥΛΙΚΑ
- 50 mlελαιόλαδο
 - 200 γρ.κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 - 2μεγάλες σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
 - 350 γρ.κιμάς από λεπτά λουκάνικα (όχι τυποποιημένα )
 - 900 γρ.ντοματίνια (κομμένα στα 4)
 - 270 mlκόκκινο κρασί
 - 1κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι
 - κ.γ. κανέλα σε σκόνη
 - 4μπαχάρια
 - 2γαρύφαλλα
 - 1κ.σ. βούτυρο
 - q.s.αλάτι
 - q.s.πιπέρι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 - 480 γρ.παπαρδέλες
 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- 200 γρ.σκληρή μυζήθρα
 
EΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
- Προθερμαίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
 - Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε καλά για 15΄ ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.
 - Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ξύνουμε την κατσαρόλα, για να ξεκολλήσουμε τυχόν κομμάτια κιμά που έχουν κολλήσει.
 - Αφήνουμε το κρασί να πάρει βράση και προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.
 - Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε τη μπολονέζ για 45΄ με 50΄(σκεπασμένη για καπάκι), ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην “πιάσει”.
 - Στα τελευταία 10΄αφαιρούμε το καπάκι, για να δέσει η σάλτσα.
 - Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι, το βούτυρο.
 - Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
 - Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό, αλατίζουμε καλά και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, σκεπασμένη με καπάκι.
 - Μόλις βράσει το νερό,ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10΄.
 - Σουρώνουμε, αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε με την τριμμένη μυζήθρα.
 
Σχετικά άρθρα:
- Γαρίδες πανέ με ντιπ και σαλάτα
 - Λεμονάτο γιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι και κοτόπουλο
 - Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!
 
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
πηγή: PanosIoannidis





