Είναι γνωστό ότι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας!
Πολλά από αυτά τα θρεπτικά για το σώμα μας συστατικά περιέχονται στη φλούδα και όχι στο εσωτερικό μέρος των φρούτων, με αποτέλεσμα αν τα καταναλώνουμε ξεφλουδισμένα, να χάνουμε ένα σημαντικό ποσοστό τους.
Παρακάτω, θα βρεις τα 5 φρούτα που πρέπει οπωσδήποτε να τρως μαζί με τη φλούδα αλλά και τα οφέλη που θα έχεις αν το κάνεις:
Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βιταμίνη C, ενισχύοντας έτσι την υγεία των κυττάρων.
Ακτινίδια
Τα ακτινίδια έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης C ακόμη και από τα πορτοκάλια, κάτι που τα καθιστά ως ένα από τα πιο ωφέλιμα, για τον οργανισμό, φρούτα.
Μήλα
Η φλούδα του μήλου είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και βιταμίνη Α και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς.
Κεράσια
Το κεράσι περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φολικό οξύ, ενώ η συχνή κατανάλωσή της φλούδας του συμβάλει στην εξισορρόπηση της μελατονίνης, της ορμόνης που επηρεάζει τον ύπνο.
Αχλάδια
Η φλούδα των αχλαδιών έχει μεγάλη περιεκτικότητα στο αντιοξειδωτικό κερσετίνη, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.