Ζυμαρικά με ψητά λαχανικά και αρωματικό ελαιόλαδο
Ψητά λαχανικά και αρωματικό ελαιόλαδο συνδυάζονται σε μια εκλεπτυσμένη συνταγή ζυμαρικών που θα φέρει το καλοκαίρι στο τραπέζι σας.
Συνοδεύστε τα με ζυμαρικά και απογειώστε τη γεύση με το αρωματικό ελαιόλαδο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Υλικά:
- 500 γρ. πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
- 3 μελιτζάνες
- 3 πιπεριές γλυκές
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο, δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί ή χυμός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές για το ψήσιμο των λαχανικών
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο (προεραιτικά)
- 2 σκελίδες λιωμένες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το σκόρδο και το tabasco, αν βάλετε. Το διατηρείτε σε δροσερό μέρος.
- Καθαρίζετε τα λαχανικά. Αφαιρείτε από τις πιπεριές τους σπόρους και τις κόβετε σε φαρδιές λωρίδες. Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε κανά 20λεπτο σε σουρωτήρι να ξεπικρίσουν.
- Βάζετε τα λαχανικά σε αντικολλητικό ταψάκι. Τα αλείφετε με το λάδι και τα ψήνετε για περίπου 20′ σε προθερμασμένο, δυνατό φούρνο στους 200° C μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να τραγανίζουν. Εναλλακτικά, ψήνετε τα λαχανικά στη σχάρα, στο γκριλ ή σε ψηστιέρα.
- Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. τις ανακατεύετε με τα ψητά λαχανικά και τις σερβίρετε σε μπολ ή πιατέλα, αφού τις περιχύσετε, όπως είναι ζεστές, με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.
Δείτε επίσης:
- Jennifer Aniston: Μοιράζεται τα μυστικά για ένα τέλειο σώμα
- Οικονομία στο σπίτι: Έξυπνες συμβουλές για την καθημερινή ζωή
- Ιδανική κρέμα ματιών: Τι πρέπει να αναζητάς;
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!