Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Χριστουγεννιάτικη Σούπα Βελουτέ

xristougenniatiki-soupa-veloute

Χριστουγεννιάτικη Σούπα Βελουτέ: Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας ταξιδεύει με την υπέροχη συνταγή του. Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη, τη σούπα αυτή πρέπει να την φτιάξεις. 

Υλικά

Για 4 άτομα

300 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
300 γραμμάρια γλυκοπατάτα καθαρισμένη
300 γραμμάρια καρότο καθαρισμένο
200 γραμμάρια πατάτα καθαρισμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
350 ml ζωμό κοτόπουλο
750 ml γάλα
140 ml κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα:
200 γραμμάρια καπνιστό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κυβάκια
1 κουταλιά βούτυρο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 κουταλιά χυμό μανταρίνι
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και σκόρδο.

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο.

Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα, τα καρότα και την πατάτα στα 4 και μετά σε λεπτές φέτες.

Προσθέτετε την κολοκύθα μαζί με την γλυκοπατάτα, τα καρότα και την πατάτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο μαζί με το γάλα και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά.

Όταν όλα τα υλικά έχουν βράσει, αφαιρείτε λίγα υγρά από την σούπα και τα κρατάτε στην
άκρη.

Με ένα pimer περνάτε την σούπα πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή και αν την θέλετε πιο υδαρή προσθέτετε στην σούπα από τα υγρά που έχετε κρατήσει στην άκρ

Όταν αποκτήσει την υφή της αρεσκείας σας, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ξύσμα και το χυμό μανταρίνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.

Σοτάρετε το καπνιστό χοιρινό μπούτι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.

Σερβίρετε την σούπα με το καπνιστό χοιρινό μπούτι και την κρέμα τυριού.

 

 

Σχετικά άρθρα:

 

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

 

πηγή: AlexandrosPapandreou

Exit mobile version