Συστατικά
Για τη ζύμη
- 110 γρ. βούτυρο
 - 250 γρ. νερό
 - 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
 - 1 πρέζα αλάτι
 - 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 - 5 αβγά, μεσαία
 
Για την κρέμα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
 - 1 λίτρο γάλα
 - 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - 50 γρ. κακάο
 - 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
 - 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 - 1 πρέζα αλάτι
 - 200 γρ. κουβερτούρα
 - 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
 
Μέθοδος εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
 - Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
 - Βάζουμε το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει το βούτυρο.
 - Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με μια κουτάλα μέχρι να χάσει το μείγμα όλη την υγρασία του και να δέσει.
 - Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά για να κρυώσει.
 - Βάζουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αβγό για να βάλουμε το επόμενο. Το μείγμα πρέπει να πάρει την υφή μιας παχύρευστης ζύμης.
 - Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες 20 εκ. βουτυρωμένες και αλευρωμένες με λαδόκολλα στη βάση τους και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
 - Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
 
Για την κρέμα
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, 100 γρ. από το γάλα και ανακατεύουμε.
 - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 900 γρ. από το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση χωρίς να ανακατέψουμε.
 - Μόλις πάρει μια βράση βάζουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει το κακάο, η ζάχαρη και να σφίξει η κρέμα. Δεν θέλουμε να έχει γεύση από το κορν φλάουρ. Σε περίπτωση που το νιώθουμε στη γεύση τότε μαγειρεύουμε περισσότερη ώρα.
 - Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
 - Σε μια φόρμα 20 εκ. στρώνουμε μεμβράνη και τοποθετούμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη.
 - Απλώνουμε όλη την κρύα γέμιση και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
 - Σε μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και αφήνουμε να λιώσει.
 - Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από την τούρτα.
 - Απλώνουμε το αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.
 
Σχετικά άρθρα:
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
πηγή: AkisPetretzikis
