Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Θράψαλο ροδέλα με panko

Θράψαλο ροδέλα με panko

Στην κουλτούρα της γαστρονομίας, η αναζήτηση νέων γευστικών εμπειριών είναι πάντα μια συναρπαστική περιπέτεια. Και αν υπάρχει ένα είδος φαγητού που προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για δημιουργική εξερεύνηση, αυτό είναι η θάλασσα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μια συνταγή για θράψαλο ροδέλα που συνδυάζει τον πλούτο της θαλάσσιας γεύσης με το τραγανό, χρυσό panko που θα σας καταπλήξει. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε έναν κόσμο γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

Για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία θράψαλο ροδέλα Pescanova
  • 250 γραμμάρια panko breadcrumbs

    Για την tomato salsa:
  • 250 γραμμάρια τοματίνια
  • 1 αγγουράκι
  • 4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό πράσινο chili
  • 2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ½ λάιμ
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα τοματίνια, το αγγουράκι, το σχοινόπρασο, το πράσινο chili και τον κόλιανδρο.
  2. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με το χυμό lime, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  3. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το panko, βυθίζετε τις ροδέλες θράψαλο σε ένα μπολ με νερό, τις τινάζετε πολύ καλά, τις τοποθετείτε στο μπολ με το panko και ανακατεύετε καλά για να παναριστούν.
  4. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 4-5 δάχτυλά ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τις ροδέλες θράψαλο σε μικρές ποσότητες, για να γίνουν τραγανά, για 2-3 λεπτά.
  5. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο και πασπαλίζετε με αλάτι.
  6. Σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα με την tomato salsa σε ένα μπολ δίπλα.

 

Video

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Exit mobile version