Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Ταχινόπιτες: Μια Παραδοσιακή Γλυκιά Απόλαυση

Ταχινόπιτες: Μια Παραδοσιακή Γλυκιά Απόλαυση

Οι ταχινόπιτες αποτελούν ένα παραδοσιακό και αγαπημένο γλυκό που προέρχεται από την ελληνική κουζίνα. Αυτές οι στριφτές πίτες με γέμιση ταχίνι και κανέλα συνδυάζουν την πλούσια γεύση και την θρεπτική αξία του ταχινιού με την γλυκύτητα της ζάχαρης και το άρωμα των μπαχαρικών, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε κάθε μπουκιά. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξετε 8 λαχταριστές ταχινόπιτες στο σπίτι σας.


Υλικά

Για 8 ταχινόπιτες

Για τη ζύμη:

Για τη γέμιση:

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία της ζύμης:
    • Στον κάδο ενός μίξερ, τοποθετούμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλάτι, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη μαστίχα, το μαχλέπι και τη ξηρή μαγιά.
    • Ξεκινάμε το ζύμωμα, με τον γάντζο, σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σιγά-σιγά το χλιαρό νερό.
    • Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά και σχηματιστεί μία ζύμη, την αποσύρουμε από τον κάδο, την τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας και την ζυμώνουμε άλλο λίγο με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια.
    • Κόβουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 25-30 λεπτά, καλά σκεπασμένα.
  2. Προετοιμασία της γέμισης:
    • Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τα υλικά για τη γέμιση: το ταχίνι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε τη γέμιση σε 8 ίσα μέρη.
  3. Συναρμολόγηση:
    • Σε καλά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τα ζυμαράκια με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτά, ορθογώνια, μακρόστενα φύλλα.
    • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου το μείγμα με το ταχίνι, αφήνοντας περιμετρικά ένα κενό περίπου ενός δαχτύλου.
    • Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, την κλείνουμε καλά στην ένωση, πιάνουμε τις δύο άκρες, στρίβουμε το ζυμάρι σαν καραμέλα και τυλίγουμε κυκλικά το μακρόστενο ζυμάρι, δημιουργώντας ένα στριφτάρι.
    • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμαράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ψήσιμο:
    • Αφήνουμε τις ταχινόπιτες να ξεκουραστούν για άλλα 10-15 λεπτά.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.

 

πηγή: Alexandros Papandreou

Exit mobile version