Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Σούπα Τom Yum

Σούπα Τom Yum: Η ονομασία της σημαίνει «βράσιμο και ανακάτεμα». Είναι μια εύκολη σούπα, πικάντικη και όξινη, που μαγειρεύεται σε όλη την Ταϊλάνδη.

Η βασική της συνταγή έχει λίγα λαχανικά και συνήθως γαρίδες, λόγω της αφθονίας των θαλασσινών στην Ταϊλάνδη, αλλά σηκώνει διάφορες παραλλαγές. Η Nοk μάς έδωσε τη συνταγή με φιλέτο κοτόπουλο. Τα ιδιαίτερα μυρωδικά και αρτύματα τα αναζητάμε σε ασιατικά μπακάλικα και σε ορισμένα «ψαγμένα» μανάβικα, μπαχαράδικα και σούπερ μάρκετ.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο σε 700 ml νερό με λίγο αλάτι, για περίπου 10 λεπτά.
  2. Αφαιρούμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε στον ζωμό (να έχουν μείνει περίπου 300 ml υγρό στην κατσαρόλα) το λεμονόχορτο, τα φύλλα καφίρ και το γκαλάνγκαλ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  3. Προσθέτουμε την καυτερή πάστα tom yum, τα μανιτάρια, αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί η πάστα και προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το κοτόπουλο. Επειδή είναι πιθανό το γάλα να αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για τα επόμενα 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί και το κοτόπουλο.
  4. Σερβίρουμε αμέσως τη σούπα Τom Yum, καυτή, σε 4 μπολ, γαρνίροντας με τον κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια.

 

Σχετικά άρθρα:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

πηγή: gastronomos

Exit mobile version