Penne ολικής με παντζάρι, σπανάκι και κατίκι Δομοκού: Μία εξαιρετικά εύκολη γρήγορη και νόστιμη συνταγή! Ιδανική για να την απολαύσετε ακόμα και στις πιο κουραστικές σας ημέρες!
Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια penne ολικής άλεσης
250 γραμμάρια παντζάρι
½ κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια σπανάκι
200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις penne ολικής άλεσης μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβετε το παντζάρι.
Τοποθετείτε μία αντικολλητική σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το παντζάρι για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Μόλις το σπανάκι μαραθεί, προσθέτετε τις penne ολικής άλεσης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με 1-2 κουταλιές κατίκι Δομοκού από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.
Σχετικά άρθρα:
- Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
- Σπαγγέτι με χοιρινή καπνιστή μπριζόλα, μπέικον, κασέρι και τοματίνια
- Σπιτικά, τραγανά και νηστίσιμα κριτσίνια!
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!