Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Πατάτες ograten με κρεμμύδι αμύγδαλα και σπανάκι

Πατάτες ograten με κρεμμύδι αμύγδαλα και σπανάκι

Οι πατάτες ograten είναι ένα κλασικό φαγητό που απολαμβάνουν πολλοί ανά τον κόσμο. Αλλά ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ, έχει πάρει αυτήν την απλή συνταγή και την έχει αναβαθμίσει σε κάτι εκπληκτικό. Με την προσθήκη κρεμμυδιού, αμυγδάλων και σπανακιού, ο σεφ δημιουργεί ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υφές με τον πιο μοναδικό τρόπο.

Υλικά
Για 4 άτομα
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο soft
  • 500 γραμμάρια κρεμμύδια
  • 400 γραμμάρια baby σπανάκι
  • 150 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 150 γραμμάρια pasta & gratinar
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και χοντροσπάτε τα αμύγδαλα.
  2. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
  3. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα αμύγδαλα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει ιδιαίτερο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Προσθέτετε το baby σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  5. Προσθέτετε τις πατάτες μαζί με το pasta & gratinar και ανακατεύετε καλά.
  6. Σε ένα μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
  7. Περιχύνετε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος με τις πατάτες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45-50 λεπτά.

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Exit mobile version