Site icon BEAUTYMAG | On-Line Περιοδικό Ομορφιάς

Παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρόκο Κοζάνης

papardeles-me-kotopoulo-manitaria-kai-krono-kozanhs
Παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρόκο Κοζάνης από τον αγαπημένο μας Σταύρο Βαρθαλίτη!
Υλικά
250 γρ. Ζυμαρικά παπαρδέλες
300 γρ. Κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι)
50 γρ. Ελαιόλαδο
8 Μανιτάρια λευκά
1 Ξερό κρεμμύδι
1 Σκελίδα σκόρδο
60 γρ. Κρασί λευκό
150 γρ. Ζωμό λαχανικών
200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γλ. Κρόκο Κοζάνης
2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
80 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
8 Φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
• Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές, φορώντας γάντια.

• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε 2 κ.σ. από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά και τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε.
• Αδειάζουμε το νερό με τον κρόκο Κοζάνης στο τηγάνι, προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
• Με μία τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό, να δέσει η σάλτσα.
• Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

 

 

Σχετικά άρθρα:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Exit mobile version