Τι πιο τέλεια ιδέα για μεσημεριανό, βραδινό ή ακόμη και πρωινό; Οι λαχταριστές τορτίγιες του Άκη Πετρετζίκη είναι εύκολες, γρήγορες και πάνω από όλα υγιεινές!
Δες πως μπορείς και εσύ να της φτιάξεις και πίστεψε μας, θα ξετρελαθείς:
Συστατικά
Για το ρύζι
- 150 γρ. ρύζι μπασμάτι
 - 300 γρ. νερό
 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 2 κ.σ. θυμάρι
 - 1/2 λεμόνι
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 2 φύλλα δάφνης
 
Για τη γέμιση
- 2 κοτόπουλο, φιλέτα, στήθος
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 κρεμμύδι
 - 1 σκ. σκόρδο
 - 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
 - 1 κ.γ. κύμινο
 - 1 πιπεριά Φλωρίνης
 - 200 γρ. ντοματίνια
 - 100 γρ. καλαμπόκι
 - 400 γρ. φασόλια, κονσέρβα
 - 1 κ.γ. μπούκοβο
 - 1/3 ματσάκι μαϊντανό
 - 400 γρ. τσένταρ, τριμμένο
 - 5-6 τορτίγιες
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το ρύζι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
 - Βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. το ρύζι, το νερό, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το λεμόνι σε φέτες και τα φύλλα δάφνης.
 - Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
 - Βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
 - Το σπάμε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.
 
Για τη γέμιση
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
 - Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
 - Βάζουμε στα κομμάτια κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
 - Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
 - Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια, τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
 - Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
 - Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
 - Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
 - Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200 γρ. τσένταρ και ανακατεύουμε.
 - Σφήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και δέσουν τα υλικά.
 
Για τη σύνθεση
- Στρώνουμε αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα και βάζουμε μία τορτίγια. Βάζουμε 3 κ.σ. ρύζι, 3-4 κ.σ. γέμιση και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. τσένταρ. Τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο με τη λαδόκολλα και τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
 - Κόβουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.
 
