Μηλόπιτα με φύλλο τάρτας
Υλικά
Για 4 άτομα
- 1 δόση ζύμη για τάρτα
- 3 μήλα φουτζί ή γκαλά
- 1 κουταλιά soft Lurpak
- 40 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
- 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 120 ml κρέμα γάλακτος Arla
- 120 ml χυμό μήλο
- 50 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
- 50 γραμμάρια φουντούκια χοντροσπασμένο
Για την επιφάνεια:
- 50 γραμμάρια βρώμη
- 50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γραμμάρια soft Lurpak
- 1 πρέζα κανέλας
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 30 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
Για το σερβίρισμα:
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τα μήλα και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κύβους.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
- Σοτάρετε τα μήλα μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν τα μήλα.
- Προσθέτετε τα χοντροσπασμένα φουντούκια μαζί με το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
- Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά να μην φαίνεται άλλο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το χυμό μήλου και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσουν τα υγρά.
- Μόλις τα μήλα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα απλώνετε σε μία πιατέλα να κρυώσουν ελαφρώς.
- Όση ώρα κρυώνουν τα μήλα, σε ένα μεγάλο μπολ για το crumble τοποθετείτε την βρώμη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και προσθέτετε το αλεύρι.
- Προσθέτετε το βούτυρο στο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθεί εντελώς με το αλεύρι και την βρώμη και να πάρει μία χοντροκομμένη υφή ψίχουλων.
- Στη συνέχεια προσθέτετε την ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα
- Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, διαμέτρου 24-26 εκ., απλώνετε το φύλλο της τάρτας, προσθέτετε τα βαρίδια ψησίματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
- Αποσύρετε την τάρτα από τον φούρνο, τοποθετείτε τα σοταρισμένα μήλα, τα απλώνετε καλά και πασπαλίζετε από πάνω με το crumble.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω αντιστάσεις, στους 190ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί η τάρτα και να μαλακώσουν τα μήλα.
- Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρετε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Νύχια χειμώνας 2024: Οι πιο hot αποχρώσεις για το μανικιούρ σου!
- Νετανιάχου: Ο πόλεμος στη Γάζα θα είναι μακρύς αλλά νικηφόρος
- Αδυνάτισμα: 4 Συμβουλές για Γρήγορα Αποτελέσματα
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!