Μηλόπιτα με φύλλο τάρτας
Υλικά
Για 4 άτομα
- 1 δόση ζύμη για τάρτα
 - 3 μήλα φουτζί ή γκαλά
 - 1 κουταλιά soft Lurpak
 - 40 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
 - 1 κουταλάκι κανέλα
 - 1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
 - 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
 - 1 κουταλιά αλεύρι
 - 120 ml κρέμα γάλακτος Arla
 - 120 ml χυμό μήλο
 - 50 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
 - 50 γραμμάρια φουντούκια χοντροσπασμένο
 
Για την επιφάνεια:
- 50 γραμμάρια βρώμη
 - 50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 60 γραμμάρια soft Lurpak
 - 1 πρέζα κανέλας
 - Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
 - 30 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
 
Για το σερβίρισμα:
- Ζάχαρη άχνη
 - Κανέλα τριμμένη
 
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τα μήλα και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κύβους.
 - Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
 - Σοτάρετε τα μήλα μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν τα μήλα.
 - Προσθέτετε τα χοντροσπασμένα φουντούκια μαζί με το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
 - Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά να μην φαίνεται άλλο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το χυμό μήλου και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσουν τα υγρά.
 - Μόλις τα μήλα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα απλώνετε σε μία πιατέλα να κρυώσουν ελαφρώς.
 - Όση ώρα κρυώνουν τα μήλα, σε ένα μεγάλο μπολ για το crumble τοποθετείτε την βρώμη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και προσθέτετε το αλεύρι.
 - Προσθέτετε το βούτυρο στο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθεί εντελώς με το αλεύρι και την βρώμη και να πάρει μία χοντροκομμένη υφή ψίχουλων.
 - Στη συνέχεια προσθέτετε την ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα
 - Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, διαμέτρου 24-26 εκ., απλώνετε το φύλλο της τάρτας, προσθέτετε τα βαρίδια ψησίματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
 - Αποσύρετε την τάρτα από τον φούρνο, τοποθετείτε τα σοταρισμένα μήλα, τα απλώνετε καλά και πασπαλίζετε από πάνω με το crumble.
 - Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω αντιστάσεις, στους 190ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί η τάρτα και να μαλακώσουν τα μήλα.
 - Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρετε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Νύχια χειμώνας 2024: Οι πιο hot αποχρώσεις για το μανικιούρ σου!
 - Νετανιάχου: Ο πόλεμος στη Γάζα θα είναι μακρύς αλλά νικηφόρος
 - Αδυνάτισμα: 4 Συμβουλές για Γρήγορα Αποτελέσματα
 
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
