Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Μύδια τηγανιά με κολοκυθάκι και φρέσκα μυρωδικά

Μύδια τηγανιά με κολοκυθάκι και φρέσκα μυρωδικά

Απολαύστε μια παραδοσιακή γεύση με μια σύγχρονη πινελιά. Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας προσφέρει μια λαχταριστή συνταγή με μύδια, κολοκυθάκι και φρέσκα μυρωδικά. Ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση των θαλασσινών με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική ποικιλία των μυρωδικών. Ανακαλύψτε τη μοναδικότητα αυτής της συνταγής και αναζητήστε την έμπνευση για το επόμενο γεύμα σας.

Υλικά
Για 4 άτομα
  • 1 συσκευασία μύδια Μεσογείου
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κολοκυθάκι
  • 4 κουταλιές κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 120 ml λευκό κρασί
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκύθι σε τέταρτα κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια για 1-2 λεπτά, προσθέτετε την κάπαρη μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέτετε τα μύδια συνεχίζοντας το σοτάρισμα για αλλά 1-2 λεπτά.
  5. Περιχύνετε με το μέλι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί και το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
  6. Χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να δημιουργήσει μία σάλτσα.
  7. Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Exit mobile version