Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Linguine με κιμά κοτόπουλο

Linguine με κιμά κοτόπουλο: Στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μια νόστιμη συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, που θα σας ταξιδέψει στα αρώματα και τις γεύσεις της Ιταλίας. Το “Linguine με κιμά κοτόπουλο” είναι μια παραδοσιακή συνταγή από τη Νότια Ιταλία, η οποία έχει καθιερωθεί και στην Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, γνωστός σεφ, μας παρουσιάζει τη δική του εκδοχή αυτής της συνταγής, η οποία συνδυάζει τα καλύτερα υλικά και αποδίδει μια πλούσια γεύση στο πιάτο.

Υλικά
Για 4 άτομα
  • 500 γραμμάρια linguine Barilla
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

    Για τον κιμά κοτόπουλο:
  • 500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 γραμμάρια σάλτσα Napoletana Barilla
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέτετε το κιμά κοτόπουλο και τον σοτάρετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να σπάσει καλά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε την σάλτσα Napoletana μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κιμά να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει.
  6. Όση ώρα μαγειρεύετε ο κιμάς κοτόπουλο τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα linguine μέχρι να είναι al dente.
  7. Όταν τα linguine είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον κιμά κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά.
  8. Σερβίρετε σε ατομικά, βαθιά πιάτα τα linguine με τον κιμά κοτόπουλο από πάνω και τέλος πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

Σχετικά άρθρα:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

 

πηγή: AlexandrosPapandreou

Exit mobile version