Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Κοτόπουλο Μιλανέζ με σπαγγέτι

kotopoulo-milanese-me-spaggheti

Κοτόπουλο Μιλανέζ με σπαγγέτι: Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για πιεστικές ημέρες ή για όμορφες οικογενειακές συναθροίσεις

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Διαλέγουμε τα φύλλα βασιλικού και ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια.
  2. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κοτσάνια του βασιλικού. Σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα ντοματίνια κονσέρβας στο τηγάνι. Γεμίζουμε την άδεια κονσέρβα με νερό και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
  4. Τυλίγουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα χτυπάμε μέχρι να πλατύνουν και να έχουν πάχος περίπου 5 χιλιοστά.
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σπάμε και χτυπάμε τα αυγά σε ένα δεύτερο μπολ. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα τρίτο και τρίβουμε μέσα τη μισή παρμεζάνα. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.
  6. Βάλτε το κοτόπουλο στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να καλυφθεί όλο.
  7. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
  8. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας. Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια αν χρειαστεί.
  9. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με το τραγανό κοτόπουλο και διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.

 

Διατροφή αξία ανά μερίδα

 

Σχετικά άρθρα:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Exit mobile version