Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρεβίθια

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρεβίθια

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρεβίθια

Απολαύστε το κοτόπουλο λεμονάτο με ρεβίθια, μια εξαιρετική συνταγή του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Με απλά υλικά και αυθεντικές τεχνικές μαγειρέματος, αυτή η παραδοσιακή μεσογειακή συνταγή συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με την απολαυστική γεύση του κοτόπουλου και την υγιεινή αξία των ρεβίθιων.

Ανακαλύψτε την απόλαυση των αρωματικών γεύσεων και την απλότητα της παραδοσιακής κουζίνας, που θα σας ταξιδέψει σε μια γευστική εμπειρία υψηλής ποιότητας.

Υλικά
Για 4 άτομα
  • 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλο
  • Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια ρεβίθια χονδρά Agrino βρασμένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο στα 4 κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στην μέση.
  3. Τοποθετείτε μια αντικολλητική σοτέζα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
  4. Θωρακίζετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Όταν οι μπουκιές κοτόπουλο είναι έτοιμες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  6. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και το καρότο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Προσθέτετε πάλι τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
  8. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα ρεβίθια, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
  9. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρετε την σοτέζα από την φωτιά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ανακατεύετε καλά.

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Exit mobile version