Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Κολοκυθόσουπα με ψητή κολοκύθα και κάστανα

kolokuthosoupa-me-pshth-kolokutha-kai-kastana

Τη vegan κολοκυθόσουπα ή για την ακρίβεια την σούπα με ψητή κολοκύθα και κάστανα θα την ερωτευτείς!

Όταν η κολοκυθόσουπα είναι πετυχημένη είναι από εκείνα τα φαγητά που πραγματικά τα λατρεύεις.

Ακόμη σκέφτομαι ότι «κάποτε», όταν ξεκίνησε η κολοκυθόσουπα να γίνεται trend την έφτιαχνα με εντελώς διαφορετικό τρόπο και μάλιστα «θεωρούσα» απαραίτητη την κρέμα γάλακτος.

Στην πορεία την κρέμα γάλακτος αντικατέστησε το γιαούρτι για να φτάσω τα τελευταία χρόνια να αποφασίσω πως η απόλυτη vegan κολοκυθόσουπα δεν χρειάζεται ίχνος ζωικών προϊόντων.

Σε αυτό το βίντεο θα δεις πως θα φτιάξεις την τέλεια κολοκυθόσουπα, κάνε τη συνταγή δική σου γιατί όπως θα δεις εγώ στην ετοίμασα σε πιο γιορτινή εκδοχή με κάστανα.

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Βάλε την κολοκύθα να ψήνεται και τα κάστανα να βράζουν, όλα πάντα με προσοχή.

Ετοίμασε τη vegan σούπα με ψητή κολοκύθα για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και απόλαυσέ την με την καρδιά σου, θα στη ζεστάνει πραγματικά και θα σε «γεμίσει» θετικά συναισθήματα #ComfortFoodCan

Συνταγή για σούπα με ψητή κολοκύθα και κάστανα

Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές με λαχανικά, Vegan συνταγές, Σούπες, Ethnic Food, Χριστουγεννιάτικες Συνταγές, Εύκολες συνταγές, Υγιεινές συνταγές

Χρόνος Προετοιμασίας: 80
Xρόνος Μαγειρέματος: 20′
Μερίδες: 6-8 άτομα

Υλικά

1500 κολοκύθα
200 γρ. κάστανα, βρασμένα
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
400 γάλα καρύδας
600ml ζεστό νερό
¼ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μπαχάρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα

Σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
Ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους
Σπόρους ροδιού

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και την τοποθετούμε σε ένα ταψί, μέσα στο οποίο βάζουμε και τις σκελίδες του σκόρδου.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στους 180ο C μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Καθαρίζουμε τα κάστανα από τον φλοιό τους και τις ίνες.

Βγάζουμε την ζεστή κολοκύθα από τον φούρνο και με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό.

Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα λαχανικά, το τζίντζερ, τα κάστανα, την κολοκύθα και το ψημένο σκόρδο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τη φλούδα του.

Προσθέτουμε το νερό, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σούπα για 15’.

Κατόπιν την πολτοποιούμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και μόλις πάρει 1-2 βράσεις, αποσύρουμε.

Σερβίρουμε τη ζεστή κολοκυθόσουπα με κρέμα καρύδας, ψιλοκομμένα καρύδια και σχινόπρασο και σπόρους ροδιού.

 

 

Σχετικά άρθρα:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

 

 

πηγή: funkycook.gr

Exit mobile version