Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Φωλιές από κουρού με μανιτάρια, φρέσκο τυρί κρέμα και μπέικον

Φωλιές από κουρού με μανιτάρια, φρέσκο τυρί κρέμα και μπέικον

Φωλιές από κουρού με μανιτάρια, φρέσκο τυρί κρέμα και μπέικον

Ο Αλέξανδρος Παπανδρεου μας προσκαλεί σε μια νέα γευστική περιπέτεια με τον τίτλο “Φωλιές από κουρού”. Σε αυτήν τη συνταγή, ο σεφ συνδυάζει μανιτάρια, τυρί κρέμα και μπέικον για ένα λαχταριστό αποτέλεσμα. Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που φέρνει τη ζεστασιά της σπιτικής μαγειρικής στο τραπέζι, με τον ξεχωριστό τρόπο του Αλέξανδρου Παπανδρεου.

Υλικά

Για 12 φωλιές

Εκτέλεση
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα μανιτάρια, τα portobello, τα ασπρομανίταρα και τα brown μανιτάρια σε φέτες, το μπέικον σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  3. Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 3-4 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Αποσύρετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο.
  5. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το μπέικον μέχρι να μαραθεί και να μελώσει το κρεμμύδι και να βγάλει τα αρώματα του το μπέικον.
  6. Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τα μανιτάρια, προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το pasta & gratinar, το αυγό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύτε καλά.
  7. Απλώνετε την ζύμη κουρού σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κόβετε κυκλικά κομμάτια τα οποία τοποθετείτε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για muffin.
  8. Μοιράζετε ισομερώς την γέμιση με τα μανιτάρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνος στους 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Exit mobile version