Για τις φτερούγες κοτόπουλο
• Ανάβουμε την ψησταριά υγραερίου, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 250°C.
• Στο ξύλο κοπής κόβουμε τις φτερούγες στα σημεία του χόνδρου και αφαιρούμε το μικρότερο κόκαλο. Φροντίζουμε να έχουν αφαιρεθεί από τις φτερούγες όλα τα πούπουλα.
• Σκουπίζουμε τις φτερούγες με απορροφητικό χαρτί και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε τις φτερούγες, φορώντας γάντια.
• Τοποθετούμε τη βέργα της σούβλας στις ειδικές τρύπες του καλαθιού ψησίματος, σφίγγουμε τις βίδες να σταθεροποιηθεί η βέργα και την τοποθετούμε στις εσοχές της ψησταριάς.
• Ανοίγουμε το καλάθι ψησίματος, τοποθετούμε τις φτερούγες και το κλείνουμε.
• Τοποθετούμε στη βέργα τα βαρίδια, δεξιά και αριστερά από το καλάθι, ώστε να περιστρέφεται ομοιόμορφα.
• Ανοίγουμε το μοτέρ περιστροφής.
• Κλείνουμε τους κάτω καυστήρες και ψήνουμε μόνο με τον οπίσθιο υπέρυθρο καυστήρα στους 200-250°C για 35-40 λεπτά, με κλειστό το καπάκι.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τα υπόλοιπα υλικά για τις φτερούγες και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά στο sizzle zone για 5 λεπτά.
• Κλείνουμε το μοτέρ, ανοίγουμε το καλάθι ψησίματος και μεταφέρουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ.
• Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα τις φτερούγες, ανακατεύοντας με προσεκτικές κινήσεις.
• Μεταφέρουμε ξανά τις φτερούγες στο καλάθι ψησίματος, ανοίγουμε το μοτέρ περιστροφής και ψήνουμε για 10-15 λεπτά με κλειστό καπάκι, να καραμελώσουν.
• Πασπαλίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με το σουσάμι και το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σερβίρουμε με τις πατάτες δίπλα.
Για τις πατάτες
• Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και δεν αφαιρούμε τη φλούδα τους.
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό περίπου μέχρι τη μέση, αλατίζουμε και βάζουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά στο sizzle zone.
• Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει το νερό, προσθέτουμε τις πατάτες και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και σουρώνουμε τις πατάτες.
• Αφήνουμε τις πατάτες στο σουρωτήρι για 5 λεπτά, να κρυώσουν και κόβουμε κάθε πατάτα σε 4 κομμάτια.
• Ζεσταίνουμε το πλατό ψησίματος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Απλώνουμε σε διάφορα σημεία πάνω στο πλατό το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
• Μόλις αρχίσει το βούτυρο να λιώνει, μεταφέρουμε στο πλατό τις πατάτες και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μουστάρδα και το μηλόξιδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε στο μπολ αργά και με συνεχή ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα χειρός.
• Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Μόλις ψηθούν οι πατάτες, τις μεταφέρουμε στο μπολ με τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις.
Σχετικά άρθρα:
- Club sandwich με απάκι & scrambled eggs
- Χοιρινές λαιμού a la creme με country style πατάτες
- Πεντανόστιμο γαλακτοπούρεκο από τον Άκη Πετρετζίκη!
Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!
πηγή: StavrosVarthalitis