Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Εύκολος κορμός σοκολάτας

eukolos-kormos-sokolatas

Εύκολος κορμός σοκολάτας

Το πιο δροσερό, καλοκαιρινό και λαχταριστό γλυκό μπορεί να είναι έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά!

Εύκολος κορμός σοκολάτας για να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Δείτε τη συνταγη:

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Μπισκότων:
    • Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας. Μην τα κάνετε πολύ μικρά, ώστε να δίνουν ωραία υφή στον κορμό.
  2. Λιώσιμο Σοκολάτας:
    • Σε μπεν μαρί, λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Προσθήκη Υλικών:
    • Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το λικέρ (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Συνδυασμός:
    • Προσθέστε τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε καλά, ώστε τα μπισκότα να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  5. Μορφοποίηση:
    • Απλώστε μια μεγάλη κομμάτι διαφανή μεμβράνη στην επιφάνεια εργασίας και ρίξτε το μείγμα στο κέντρο. Τυλίξτε τη μεμβράνη γύρω από το μείγμα και δώστε του σχήμα κυλινδρικό. Πιέστε ελαφρώς για να σφίξει.
  6. Πάγωμα:
    • Τοποθετήστε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Αν θέλετε να επισπεύσετε τη διαδικασία, μπορείτε να τον βάλετε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
  7. Σερβίρισμα:
    • Πριν το σερβίρετε, βγάλτε τον κορμό από τη μεμβράνη. Κόψτε σε φέτες και απολαύστε!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε και εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Exit mobile version