Site icon BEAUTYMAG | Τα πάντα για τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών

Εύκολα μακαρόνια με κιμά στη χύτρα ταχύτητας

Εύκολα μακαρόνια με κιμά στη χύτρα ταχύτητας

Ο Άκης Πετρετζίκης μας μαθαίνει τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για όσους αναζητούν γρήγορες και νόστιμες λύσεις για το φαγητό τους, χωρίς να χάνουν σε ποιότητα.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη, θα απολαύσετε μοναδικά μακαρόνια με κιμά που θα εντυπωσιάσουν όσους τα δοκιμάσουν.

Υλικά

 

Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε μια χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά σε κομμάτια και σοτάρουμε για 5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στη χύτρα.
  4. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον κύβο και το στικ κανέλας, και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε το θυμάρι, την ντομάτα και το νερό, και ανακατεύουμε.
  7. Σπάμε με τα χέρια μας τα ζυμαρικά στη μέση, τα ρίχνουμε στη χύτρα και ανακατεύουμε καλά.
  8. Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2 και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστεί η κίτρινη ένδειξη.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη, βράζουμε για 10 λεπτά.
  10. Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή και ανοίγουμε το καπάκι.
  11. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.

 

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολούθησε το BeautyMag.gr στο Facebook και το Instagram και γίνε κι εσύ μέλος της πιο… όμορφης παρέας!

Exit mobile version